Foto: Hasse Carlsson/Sveriges Radio.
Emmaboda

Xylem i Emmaboda minskar med 45

Platschef Lars-Göran Nilsson berättar om minskningen
1:54 min

Pumptillverkaren Xylem Water Solutions minskar sin personalstyrka med 45 tjänster vid Emmabodafabriken. Finanskrisen i Europa och den starka svenska kronan är orsaken. I första hand ska de försöka lösa situationen med frivilliga avtalslösningar.

Xylem Water Solutions, som förser hela världen med dränkbara pumpar från fabriken i Lindås, känner av konjunkturläget och ser ingen vändning. Fabriken i Emmaboda påverkas negativt av både den rådande finanskrisen i Europa och den starka valutakursen för den svenska kronan skriver företaget i ett pressmeddelande.

Företaget kommer att dra ned antalet anställda med 45 tjänster för att "anpassa främst de administrativa processerna till rådande produktionsbeläggning".

"Jobbig process"

– Vi är medvetna om att det här är en jobbig process för alla inblandade och vår målsättning är att lösa situationen med frivilliga avtalslösningar. Om vi inte lyckas uppnå detta kan varsel inom både tjänstemanna- och arbetarsidan bli aktuella, säger Lars-Göran Nilsson, platschef Emmaboda.

Produktionskapaciteten eller leveranstiderna kommer inte att påverkas negativt av neddragningen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".