Foto: Nick Näslund/Sveriges Radio.
Kalmar

KLT satsar på fler bussturer i Kalmar

Länstrafiken planerar att införa fler och snabbare bussturer till och från Kalmar och en ny central ringlinje. Enligt förslaget ska bussarna i Lindsdal under högtrafik morgon och kväll komma att gå dubbelt så tätt som i dag – var tionde minut i vardera riktning. Förändringarna ska införas i augusti.

Dessutom kommer restiden mellan Kalmar central och Lindsdals centrum kortas till 20 minuter genom en rakare linjesträckning.

Till Ljungbyholm föreslås en helt ny linje – som går raka vägen från Kalmar via Rinkabyholm och E22.

Ny ringlinje

Dessutom planeras en ny ringlinje i Kalmar stad (Kalmar central-Ängöleden-Norrliden-Hansa city-Mejeriet-Kalmar central) i båda riktningarna. Det blir avgångar var 20:e minut i vardera riktning.

I de områden där man får längre att gå till hållplatserna inrättas en närtrafiklinje, som kör ut till stråken och anslutande linjetrafik.

Tisdagen 19 mars blir det möjligt att tycka till om förslaget i Församlingshemmet i Rinkabyholm och onsdagen 20 mars i Lindsdalsskolans matsal.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".