Kvinnan hittades nedgrävd under en balkong. Foto: Peter Bressler/Sveriges Radio.
Målerås

Sonen erkänner mord på sin mor

4Mordåtalad har erkänt att han dödade sin egen mamma
1:46 min

Mannen som åtalats för mord på sin mamma i Målerås samt brott mot griftefriden erkänner nu att han har begått mordet. Tidigare har han erkänt att han gömt kroppen, men inte erkänt att han gjort det för att dölja mordet. Åklagaren yrkar på att mannen ska dömas till livstids fängelse.

Den rättspsykiatriska utredningen av mannen har kommit fram till att han kan dömas till fängelse. Tingsrätten har tidigare kommit till att mannen är skyldig till mordet.

Mannens advokat Mats Enström tycker att yrkandet på livstids fängelse är alldeles för högt och menar att det inte finns fog för att döma till livstid om man jämför med rättspraxis.

Mannen har fått fortsatta restriktioner i häktet, alltså att han bland annat inte får ta emot besök eller ta del av media, och det är något som hans advokat kommer överklaga.

Tidslinje


29 juli: Poliser hittar den döda kvinnan under en balkong vid en villa i Målerås utanför Nybro. På kvällen samma dag grips en 43-årig man utanför Stockholm.


30 juli: Polisen letar spår och har spärrat av sopstationer i Orrefors och Målerås i jakt på eventuella ledtrådar.


1 augusti: Mannen häktas, på sannolika skäl misstänkt för mord och brott mot griftefriden.


9 januari: Mannen åtalas.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".