Västervik

Treåring rymde från förskolan - tre gånger

Treåriga Tyra lyckades rymma tre gånger från förskolan och gå till sin mormor. Det har gjort hennes mamma både ledsen och upprörd och därför vill hon nu uppmärksamma att säkerheten är dålig inom förskolan, vilket hon ser som ett resultat av att kommunen drar ner på resurserna.

Treåriga Tyra klättrade över förskolans stängsel – sedan traskade hon 50 meter upp till sin mormors hus.

Det här upprör hennes mamma Jennifer Andersson som inte känner sig trygg med att ha dottern där längre.

Därför väljer hon nu att berätta om det här. Det, för att uppmärksamma att säkerheten är dålig inom förskolan. Något som hon ser som en konsekvens av att kommunen drar ner på resurserna.

– Man lämnar ju sitt barn för man tror att de är trygga, ändå händer det tre gånger på ett halvår, berättar Jennifer Andersson för P4 Kalmar.

– Tyra har jag inte lämnat den här veckan, efter det som har hänt.

Hon tror sig veta varför Tyra valde att rymma från dagiset:

– För att det har varit brist på uppmärksamhet, det är för lite personal och för många barn.

Vad har du fått för svar av de ansvariga?

– Nästa gång ska de ha bättre koll, men det har de sagt efter de andra gångerna också. Jag hoppas att det blir en förändring. Eftersom de inte sett henne när hon rymt så måste de se över sina rutiner. Jag hoppas det blir ordning och reda.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".