Hejdå Hultsfred! Nu flyttar festivalen till campingområdet Stoxa i Sigtuna. Foto: Nick Näslund/Sveriges Radio.
Hultsfred

"Lägg ner Hultsfredsfestivalen istället för att flytta"

Arrangören: "Den fanns i ett område där ingen bor"
2:59 min

Hultsfredsfestivalen flyttas till Sigtuna nordväst om Stockholm, men behåller namnet. "De tar bort en legendarisk musikfestival från Hultsfred och döper om den till Hultsfred Stockholm – det är ju patetiskt" säger Emelie Johansson som pluggar i Hultsfred.

Nu flyttar festivalen till Stoxa – ett mäss- och evenemangsområde tolv kilometer från Arlanda utanför Stockholm. Vd:n för arrangören FKP Scorpio, Folkert Koopmans, säger att biljettförsäljningen behöver bli bättre:

– Ungefär hälften av biljetterna har sålts i Stockholm och folk verkar inte vilja resa långt längre. Vi måste vara realistiska, säger han.

"Det är ju patetiskt"

– Det är skittråkigt. De tar bort en legendarisk musikfestival från Hultsfred och döper om den till "Hultsfred Stockholm". Det är ju patetiskt! säger Emelie Johansson som pluggar på universitetsutbildningen Music and event management i Hultsfred.

– Jag tycker att det är så onödigt. Lägg ner den istället för att flytta den! Jag tycker att det handlar om headlinesen, för att de inte drar folk. Lägg ner den – och starta upp en ny i så fall.

"Var väl den enda associationen till musik i princip"

– Jag tror att det blir väldigt negativt för Hultsfred för det var väl den enda associationen till musik i princip, förutom Rookiefestivalen som är i höst. Den är inte alls i samma skala men det blir i alla fall någonting kvar, säger Tobias Eklöf på samma utbildning.

– Sedan tror jag att det blir väldigt dåligt för näringslivet här, eftersom befolkningen fördubblades under en vecka.

Fråga
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".