Foto: Nick Näslund/Sveriges Radio.
Hultsfred

Putte Svensson: "Får tillbaka samma känslor som vid 2010"

"Det är ett jättestort nederlag"
2:35 min

Enligt Putte Svensson, som var med och drog igång Hultsfredsfestivalen, har det inte funnits samma lokala engagemang efter att FKP Scorpio tog över festivalen i Hultsfred.

– Det är otroligt tråkigt för Hultsfred och Musiksverige. Det är otroligt tråkigt, säger Putte Svensson.

– Jag får tillbaka samma känslor som vid 2010. Det är jättestort nederlag känns det som att vi inte lyckas ha en sådan här festival i Hultsfred, men å andra sidan kan jag se på det utifrån hur Festivalsverige ser ut – det är ju marknaden och pengarna som styr. På en sådan här liten ort är det väldigt svårt att driva den här typen av verksamhet om man inte har väldigt mycket pengar och ett helt annat engagemang. När marknaden styr så är det pengarna och biljettintäkterna som ska in – och det finns nästan inga festivaler i dag som går runt.

Men de som möjligtvis går runt är storstadsfestivaler som exempelvis Way out west?

– Ja, men tittar du på biljettintäkterna så är det inte säkert att de går runt de heller, utan det finns ju andra intäkter och andra kostnader som gör att de kan finnas på de orterna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".