Olyckor skapade långa bilköer på riksväg 25. Foto: Anders Almgren/Sveriges Radio.
Hultsfred

Flera olyckor på glashala vägar

På onsdagen var det mycket halt på flera vägar i Kalmar län. En lång rad olyckor inträffade under dagen. På eftermiddagen var det helt stopp på riksväg 25 strax före Trekanten i riktning mot Kalmar, på grund av en olycka. Även på riksväg 34 inträffade en olycka – också där var det mycket halt väglag.

Flera trafikolyckor inträffade i Kalmar län under onsdagen. På eftermiddagen krockade till exempel två bilar på länsväg 129 utanför Silverdalen mot Hultsfred. Tre personer var inblandade – men ingen av dem hade några skador som behövde ses om på sjukhus.

Först en olycka mellan en lätt lastbil och en långtradeare, som krockade på riksväg 34 vid Fågelhem utanför Vimmerby. Där fick de inblandade inga allvarliga skador.

På E22, vid avfarten vid Lindsdal utanför Kalmar, körde en bil in i mitträcket. Där fördes en person till sjukhus.

Även på riksväg 25, en kilometer väster om Smedby i Kalmar, körde en personbil in i mitträcket. Även där fördes en person till sjukhus.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".