aroslaw Hampel vann i Nya Zeeland. Foto: Ted Karlsson Scanpix
Speedway

Polsk rutin avgjorde i speedwaypremiären

 Det blev fyra rutinerade förare som gjorde upp i finalen av årets första VM-deltävling i speedway som kördes i Nya Zeeland. Det blev dubbelt polskt i topp genom Jaroslaw Hampel och Tomasz Gollob. Andreas Jonsson blev bäst av svenskarna med semifinalplats.

Säsongens första deltävling av GP-serien i speedway kördes rekordtidigt i Nya Zeeland och att många av förarna haft svårt att hitta tävlngar att köra under mars syntes i premiären.

Det blev de mest rutinerade förarna som klrarade av tävlingen  bäst. I finalen körde Greg Hancock, Nicki Pedersen , Tomasz Gollob och Jaroslaw Hampel.

Hampel tog hand starten i finalen före landsmannen Gollob och Nicki Pedersen. Ordningen blev den samma i mål.

Av svenskarna lyckades Andreas Jonsson bäst och var tvåai grundtävlingen efter Darcy Ward. Andreas såg med ett varv kvar av sin semfinal ut att nå final men blev passerad och slutade sist i heatet men startade ändå säsongen med 11 poäng.

Fredrik Lindgren körde in åtta poäng och missade semifinalplats på grund av att han inte vann något heat.

Antonio Lindbäck blandade bra och sämre heat vilket gav se poäng.

– Det var tufft och jämnt där ingen körde in fler poäng än 11 och ingen mindre än 5 under grundtävlingen säger Fredrik Lindgrens coach Morgan Andersson till Radiosporten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".