Caroline Fryklund Crossfit
Crossfit

Crossfit växer i Kalmar

"I crossfit måste man vara bra på allt"
3:29 min

Crossfit är en träningsform som börjar bli mer och mer populär i Sverige. Idén har sitt ursprung i USA och tanken är att man ska vara så vältränad som möjligt. I Kalmars crossfits-klubb så finns det cirka 150 medlemmar. I Helgen har det varit en deltävling i Crossfit open. Det är en världsomspännande tävling och alla i hela världen kan delta.

Kvaltävlingarna kan utföras var som helst i världen, Kalmar har en. Får man ett tillräckligt bra resultat går man vidare till en regional tävling som motsvarar EM. I EM går tre eller fyra deltagare sedan vidare till VM.

Förra året deltog Caroline Fryklund i det som motsvarar VM i crossfit, där slutade hon på 25:e plats, då avgjordes tävlingarna vid ett fullsatt Home Depot Center i Carson, i Kalifornien. Home Depot Center är hemmaplan för fotbollslagets LA Galaxy. I helgen i Kalmar så gjorde Carlone det tredje passet i kvalet och resultatet hon fick var bättre än vad hon fick förra året.

Crossfit är varierande och ett pass är sällan likt ett annat. Det krävs en allsidig träning, man behöver styrka, kondition och koordination. David Smith i Kalmar crossfit-klubb jämför crossfit med tiokamp fast att det finns ett överraskningsmoment, man vet aldrig innan vad man ska tävla i.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".