Arkivfoto: Leif Johansson/Sveriges Radio
Kalmar län

Hur bra mobiltäckning har du?

Hjälp P4 Kalmar fylla i mobilkartan!
1:11 min

Ett 50-tal personer hade under några timmar på måndagsmorgonen hört av sig med sina berättelser om hur deras telefonmottagning ser ut i länet. På måndagen drog på P4 Kalmar igång en kampanj för att kartlägga hur mobiltelefonin fungerar i länet. Hör av dig med din berättelse på mailadress p4kalmar@sverigesradio.se!

– Jag måste gå ut ur huset för att ringa ostörd, kul vid -15 grader, skriver Henning Hägemann Schencke i Flydal i ett mail.

– Jag har inga möjligheter att ta emot eller sända. När jag åker in mot staden så plingar det till från alla som försökt ringa till min mobil. Vi har skrivit till Telia utan resultat, berättar Hans Ellervik vid Hornslandet utanför Västervik.

– Måste sitta stilla på en stol mitt i rummet eller gå ut på tomten i alla väder. Jag kan inte ringa från sängen om det händer något en natt tillexempel. Barnen har olika operatörer och när de kommer hit måste de också springa runt och leta täckning, berättar Birgitta Johansson i Snarparp. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".