1 av 2
Foto: Scanpix
2 av 2
fotboll

Henriksson: De åker ur allsvenskan

Richard Henriksson: "Jag undrar om de har den cynism som krävs..."
4:47 min

Någon vinner - men vilka försvinner? Radiosportens fotbollsexpert Richard Henriksson tippar botten av den allsvenska tabellen. Och han tippar att Mjällby åker ur.

12. Öster

Var överlägsna i Superettan förra säsongen men har trots det gjort behövliga förstärkningar av spelartruppen. Robledo, Pavey och Pinones.Arce bidrar med erfarenhet men den bästa värvningen är att man lyckats ersätta Roar Hansen med en högklassig tränare i Andreas Thomsson, som i fjol gjorde just det jobb med Åtiv som Växjö nu hoppas på – nytt alsvenskt kontrakt. Jag tror att han lyckas.

13.  Halmstad

Välorganiserat 4-4-2-lag med en del allsvensk rutin. Lär inte dominera matcher likt i superettan, lär bli mycket jagande på topp för duktige forwarden Gudjon Balvinsson. Om nye målvakten Stojan Lukic håller i allsvenskan kommer HBK att greja nytt kontrakt.

------------

14. Syrianska

På ett närmast mirakulöst vis helt immuna mot störningsmoment runt laget. Försvaret är helt okej och framåt gäller att Sharbel Touma är lika bra som förra säsongen samt att Dinko Felic gör de viktiga målen. Och kan man undvika skador på ett annat sätt än tidigare år? Jag vägrar att tro att det bara handlat om tillfälligheter.

-----------

15. Brommapojkarna

Spelar en väldigt fin fotboll, försöker att ha mycket bollinnehav och bjuder verkligen till. Är det receptet för att klara sig kvar i allsvenskan som nykomling? Jag undrar om BP har den cynism som faktiskt kan behövas i de riktigt tuffa matcherna. Men om talangerna får en bra säsongsstart kan det börja rulla på och då är mitt tips här helt tokigt.

16. Mjällby

Ett lag som tappat sina största profiler (El Kabir, Kivuvo, Rosengren) utan att ersätta dem får problem att hänga kvar i allsvenskan. Klarar man av omställningen till absolut bottenstrid finns rutin att falla tillbaka på, det är vad Mjällby-fansen kan hoppas på.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".