Foto: Nick Näslund/Sveriges Radio.
Kalmar län

Telia: "Väldigt höga förväntningar"

Nu kommenterar Telia de 300 berättelserna om dålig täckning som kommit in till P4 Kalmar. Det är berättelser från folk som har olika operatörer – inte bara Telia. Telias informationsansvariga Hans G Larsson menar att folk i dag har väldigt höga krav på mobiltelefonin.

– Mycket av detta handlar om att det finns väldigt högt ställda krav och väldigt högt ställda förväntningar. Där har vi operatörer nog lite svårt att alltid leva upp till det.

Men kan man prata om högt ställda förväntningar när den som har en mobiltelefon önskar att kunna ringa med den?

– Nej, inte på det sättet. Men jag hör ibland när jag pratar med kunder att de i princip säger att det ska gå att ringa precis var som helst i landet, det får inte finnas några vita fläckar och inga undantag – och då har man väldigt högt ställda förväntningar.

Helt olika kartbilder

Lyssnarnas berättelser som ligger utspridda över P4 Kalmars telefonikarta stämmer dåligt med bolagens egna täckningskartor.

Men många beskriver hur de har svårt att ringa inomhus med sina mobiler – och det lovar inte täckningskartorna. Där säger Telias Hans G Larsson att många hus är så täta att de inte släpper in radiovågor:

– En viktig fråga som också ofta kommer upp är att man inte kan ringa inomhus, och då är grunden för alla mobiloperatörer att när vi pratar om mobiltäckning så pratar vi om utomhustäckning. Redan där blir det en kollision i förväntningarna, när vi aldrig pratar om inomhustäckning.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".