1 av 3
Motormässan på Elmia väntas över 70 000 besökare och när portarna slog upp var köerna långa. Foto: Oskar Mattisson/Sveriges Radio.
2 av 3
Biljettköerna var långa när portarna just slagit upp till årets motormässa på Elmia. Foto: Oskar Mattisson/Sveriges Radio.
3 av 3
Christer Sandberg, polisen i Jönköping. Foto: Oskar Mattisson/Sveriges Radio.
Jönköping

Långa köer till motormässan

Polisen: "Ställ bilen hemma"
1:36 min

Ordentliga köer brukar uppstå på E4:an genom Jönköping när tiotusentals besökare strömmar till Skandinaviens största motormässa på Elmia som nu öppnat. Runt 70 000 väntas besöka mässan under de fyra dagar som den pågår för att titta de 800 utställningsfordon som finns här.

--Att undvika trafikkaos med så många besökare är nästan omöjligt, säger Christer Sandberg, insatsledare vid polisen.

– Det är mycket trafik som är igång här just nu hela dagen och kvällen. Kan man så ska man ställa bilen hemma, det är det smidigaste.

– Jag har inte varit här sen 1984, så jag skulle tro att det har förändrats en hel del sedan dess. Det är betydligt mycket mer folk nu också, säger Marie Henriksson, en av besökarna som köar för att komma in.

Till mässan kommer långväga gäster. Ola Rolandson från Vänersnäs har suttit i bilen med sina två söner Albin och Samuel i två timmar för att komma till Elmia.

– Jag var här för 15 år sedan, men nu är det första gången för barnen. Mike Brewer från Discovery Channel kommer ju och han är barnens favorit, så man får passa på.

– Det blir spännande att gå in, jag har aldrig varit här innan, säger Albin.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".