Jesper Svensson tog guld i All Event. Foto: Tord Lagerkrantz/bowlingförbundet
Bowling

Nytt guld i Junior-EM för Jesper

Vimmerbybowlaren Jesper Svensson är kung när junior-EM avgörs. I torsdags blev det guld i 4-manna och på fredagen vann han All Event efter en mycket dramatisk final mot finländaren Saku Konttila. Jesper avgjorde i finalens allra sista slag

När Jesper var i klart underläge i början av sista serien bestämde sig han ihop med coachen Peter Ljung att göra något drastiskt.

- Han tog fram sin IQ Pearl som han inte slagit ett enda slag med, och sedan flyttade han långt till höger, säger Peter Ljung.

Jesper hade tagit in 20 poäng inför sjunde spelrutan och då slog både Saku och Jesper tre strajkar.

Finländaren lämnade en kägla kvar i sista rutan. En strajk skulle betyda guld för Jesper. Jesper behövde för en ny guldmedalj.  Käglorna flög all världens väg väg och det guldmarinalen blev 18 poäng.

– Visst är det stort att vinna All Event då det är en lång distans, men 4-manna guldet  är ändå roligast för det gör man med sina lagkompisar, säger Jesper Svensson till bowlingförbundets hemsida

 
 
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".