1 av 2
Foto: Jonas Ekströmer / SCANPIX
2 av 2
Fotboll

Effektivt Kalmar FF sänkte Syrianska

Nanne Bergstrand, Kalmar: ”Ger en trygghet att inte släppa in mål”
2:09 min

Skador på många spelare oroade i Kalmar FF inför allsvenska premiären men det visade sig vara obefogat. Kalmar FF vann med 3-0 (1-0) borta mot Syrianska - och det var bud på mer.

Radiosportens Susanna Andrén väljer Lagnes lirare:
Syrianska:
Louay Chanko
Kalmar:
Måns Söderqvist

Domaren Tobias Mattsson följde de nya, hårdare direktiven vid tacklingar bakifrån och redan innan en kvart var spelad hade både Kalmars Henrik Rydström och Syrianskas Dinko Felic fått gula kort.

Tuff och ful match? Inte alls.

Sprudlande fotboll i den nedåtgående vårvintersolen? Inte det heller.

Syrianska är inte för inte av expertisen redan dömt till nedflyttning. Hur det blir med den saken får vi svar på först om ett halvår, men det är förstås ingen fördel att börja säsongen med att förlora direkt - och på hemmaplan, dessutom. Och mot en motståndare som spelmässigt inte var överdrivet mycket vassare. Skillnaden i Södertälje stavades effektivitet och taktisk uthållighet.

Måns Söderqvist prickade in sitt andra allsvenska mål i karriären sedan Melker Hallberg snappat upp ett svagt uppspel och hittat Jonathan McDonald, vars bollkontroll inte var den bästa. Söderqvist råkade vara i närheten - och drog till i steget.

– Känns bra att starta säsongen sä här. Perfekt, nästan faktiskt, säger Måns Söderqvist till Radiosporten efter matchen.

Söderqvist var inblandad i en hel del. Markus Thorbjörnsson nickade hans hörna i stolpen i första halvlek. Tolv minuter in i andra slog han en ny hörna.

Och där kom inhopparen (på planen i fyra minuter) och debutanten Mats Solheim och mötte med pannan. Dwayne Miller hade fingrarna på bollen, men lyckades inte stoppa målet som gav Kalmar något att bygga vidare på och Syrianska ännu mer att fundera över.

McDonald prickade in Kalmars tredje på tilläggstid, serverad av..., just det, Måns Söderqvist.

– Fram till 1-0 tycker jag att vi bitvis har väldigt bra spel, men sen flyttar Syrianska fram sina positioner och vi får problem emd deras kantspel. Vi vi löser det, säger Nanne Bergstrand.

– Det är oerhört viktigt att få en bra start. Oavsett  vad alla säger så är det viktigt att få en bra start.

Som om inte 0-3 var jäkligt nog för Syrianska: Robert Massi bars ut på bår med en befarad huvudskada.

– Det är klart att det är tråkigt att börja med en förlust. Jag tycker att vi spelar helt okej första halvlek, sen bjuder vi på i alla fall ett mål för enkelt. Siffrorna speglar väl inte matchen riktigt. Jobbigt att behöva förlora med 3-0 i premiären, säger Sebastian Rajalakos, inlånad till Syrianska från Djurgården.

Premiärförlusten var hans första match med nya laget.

– Det är alltid viktigt att få en bra start, och komma in och visa vad man är för spelare. Det rä det man vill visa direkt så att man får sin roll .Det var det jag försökte, men det räckte inte riktigt hela vägen i dag.

Radiosporten/TT
radiosporten@sverigesradio.se

SFC-KFF 0-3 (0-1)

0-1 Måns Söderqvist (14), 0-2 Mats Solheim (57), 0-3 Jonathan McDonald (90).

Varningar, Syrianska FC: Dinko Felic, Rabi Elia, Louay Chanko.
Varning, Kalmar FF: Henrik Rydström.
Domare: Tobias Mattsson, Karlstad.
Publik: 3 852.

Syrianska FC (4-2-3-1): Dwayne Miller - Suleyman Sleyman, Alexander Michel, Rabi Elia, Alessandro Silva Pereira - Anders Bååth, Sebastian Svärd (Sharbel Touma 50) - Robert Massi (Besim Kunic 64), Louay Chanko, Sebastian Rajalakso (Charbel George 72) - Dinko Felic.

Kalmar FF (4-2-3-1): Etrit Berisha - Ludvig Öhman, Paulus Arajuuri (Mats Solheim 57), Markus Thorbjörnsson, Emin Nouri - Henrik Rydström, Melker Hallberg - Jonathan Ring (Daniel Mendes 46), Måns Söderqvist, Romario Sipiao - Jonathan McDonald (Ismael Silva Lima 90).

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".