Kalmar Län

Ett inbrott av 20 klaras upp

Har du råkat ut för inbrott på sistone? Chansen att polisen klarar upp inbrottet är bara en på 20, enligt stistik från Brottförebyggande Rådet, BRÅ, som försäkringsbolaget If sammanställt. Av vardagsbrotten här i länet klaras 13 procent upp - och av bostsdasibrotten bara fem procent

Av de totalt 11 900 vardagsbrotten i Kalmar län i fjol klarades 13 procent upp,  en procentenhet lägre än riket som helhet.

Tittar man på andelen uppklarade bostadsinbrott ser bilden mörk ut över hela landet. I Kalmar anmäldes totalt 947 bostadsinbrott, inklusive källare, vind och fritidshus, under förra året. Endast fem procent av dessa blev personuppklarade, skriver If i pressmeddelandet.

För övriga kategorier av vardagsbrott i Kalmar län är utvecklingen blandad under 2012. Trafik-, skadegörelse- och stöldbrotten har försämrats under året medan misshandelsbrotten har förbättrats något.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".