Bert Karlsson. Foto: Björn Larsson Rosvall/Scanpix
Målilla

Bert Karlsson vill ha förläggning i Moliljan

Bert Karlsson om planerna på asylboende i Målilla
1:07 min

Skivbolagsdirektören Bert Karlsson från Skara vill driva en förläggning för asylsökande i det gamla vandrarhemmet Moliljan i Målilla. Migrationsverket har redan avtal med Bert Karlsson i Västsverige, där han äger ett par förläggningar och arrenderar några till.

Bert Karlsson tycker att Migrationsverket slösar med  pengar när man, som här i länet, hyr in campinganläggningar som asylboenden.

– Folk tror kanske att det är en billig variant, men det är dyrare än allt annat. Det är inte klokt så mycket betalt som de tagit för stugor som redan står där.

Bert Karlsson säger också att han vill ha högre kvalitet på anläggningarna än idag när han menar att migrationsverket ofta betalar mycket och får lite..

– Det är inte bara att förvara dem och sätta in dem i ett rum, sju åtta i ett rum, säger Bert Karlsson som menar att Moliljan är ovanligt väl lämpad för en förläggning.

– En av de bästa anläggningarna i Sverige, utan tvekan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".