Speedwayarenan i Västervik behöver sol och värme för att bli körbar. Foto: Patrik Wirengård/Sveriges Radio
Västervik

Speedwaybanorna längtar efter solen

Vintern har ställt till det bland många speedwayklubbar och försenat premiären. Normalt sett brukar vi kunna ha banan klar vid den här tidpunkten. Den arbetsdag vi skulle haft i helgen flyttar vi till nästa helg då vi hoppas att värmen kommit på allvar, säger Seimor Östervall som är ordförande i Västervik Speedway.

Det har varit längre väntan än vanligt och i Västervik har man kört borta cirka tusen kubikmeter snö de senaste veckorna för att spara viktiga dagar.

Inom ett par veckor hoppas de bägge klubbarna vara igång och köra på sina respektive arenor. När det gäller förarna har flera ändå redan gasat igång den nya säsongen.

– Våra knattar var i Malmö förra helgen, där har det varit full fart hela säsongen. Och utöver det så är flera av våra killar igång i England, där nyförvärven Hans Andersen och Troy Batchelor har imponerat mest. Nu hoppas vi att Vetlanda hinner få ordning på sin bana till Vetlanda Open om två veckor, för då är det många som verkligen vill köra, fortsätter Seimour Östervall.

Även Dackarnas klubbchef Jörgen Kling säger att förarna ändå fått åka en del.

– Vi har redan varit i Malmö en helg och åker faktiskt dit i helgen igen. I vårt fall beror förseningen till viss del på den biltävling vi arrangerade på banan innan nyår. Den snön vi  använde som vallar packade ihop sig och varit svår att få bort. Vi räknar absolut med att köra Målilla Challenge som planerat i slutet av april.

Transferfönstret öppnar på måndag

Under nästa vecka finns det då chans för elitserielagen att ändra i sina trupper inför premiären. Seimor Östervall är tydlig med att Västervik inte tänker ändra något i laget

Även Jörgen Kling i Dackarna är inne på samma linje.

– Det är inte aktuellt med några förändringar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".