Victor Backman stannar i IK Oskarshamn. Foto: Göran Svensson
Ishockey

Backman stannar i IK Oskarshamn

Anfallaren Victor Backman har bestämt sig för att fortsätta i IK Oskarshamn ytterligare två säsonger. Han kom till IKO på lån inför kvalserien i vintras och gjorde succé med nio poäng på elva matcher.

21-årige Victor Backman lånades tidigt ut från Frölunda till Västerås i höstas men hade ingen större framgång där utan flyttade vidare till Oskarshamn i slutet av säsongen. Där blev det succé direkt och nu har han bestämt sig för att stanna.

Kontrakt för två säsonger

– Vi har skrivit ett tvåårskontrakt med Victor Backman, säger IKO: s sportchef Roger Jönsson. Victor kom in sent i truppen och visade direkt att han är en skicklig spelare. Teknisk med ett utmärkt spelsinne och en bra skridskoåkare. Han är fortfarande ung och kommer fortsätta utvecklas.

– Det tog någon vecka extra för jag ville tänka igenom det här noga när jag skriver på för 2 år, säger Victor Backman. Jag ville att det skulle kännas helt rätt och det har det verkligen gjort med Oskarshamn. Jag blev bra mottagen och det var ju en lite speciell situation när jag kom i slutet av säsongen. Alla brydde sig och trodde på mig och jag fick stort förtroende från tränarna. När man får chansen så är det sen upp till en själv att göra något bra av det.

– Vi låg väl 9:a när jag kom och sen vann vi några viktiga matcher mot topplag och där grundade vi sjundeplatsen som var målet. Jag är nöjd med dom poäng jag bidrog med men det viktigaste var att laget lyckades vinna matcherna. Sen lyckades vi inte lika bra i play off men nu är vi hungriga efter revansch nästa säsong.

Praktiska frågor skall lösas

- Jag har spelat både ytterforward och center som junior men vi får väl se hur laget formeras när det blir dags i höst. Nu ska jag ta tag i lite praktiska detaljer med lägenhet och så. Jag vill ha det mesta klart när jag flyttar och då får det hellre ta ett par dagar. Träningen börjar den 22 april och jag ska försöka komma så fort som möjligt, avslutar Victor Backman.

Victor Backman är elfte klara spelaren i nya truppen.

Spelare klara för IKO 2013/14

Oscar Engsund
Daniel Ljungqvist
Juha Uotila
Mattias Granlund
Victor Löfstedt
Morten H Poulsen
Victor Svensson
Linus Morin
Mikael Lidhammar
Russ Moyer
Victor Backman
Emil L Kristensen
Josh Soares
Alex Leavitt
Oskar Sehlstedt
Lukas Ericsson
Rasmus Djerf
Jonathan Johnson
Francois Bouchard
Arsi Piispanen
Michal Zajkowski
Fredrik Styrman

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".