Grafik: Liv Widell/Sveriges Radio.
Boston

Anna från Öland på plats i Boston: "Alla blev skrämda"

4:13 min

När två bomber exploderade vid målgången till Boston Marathon övergick folkfesten i panik, och målområdet blev en krigszon. Anna Björklund från Öland befann sig bara några kvarter bort från kaoset. "Plötsligt förändrades stämningen" berättar hon.

– Jag var ute på stan och tittade på alla de här glada människorana på marathon. Det var många poliser, vilket jag reagerade på, men en väldigt bra stämning, berättar Anna Björklund på telefon från Boston.

-- Plötsligt var det en annan stämning.

Det märktes att något var fel, även ett par kvarter bort från explossionerna:

– Det kom jättemånga civilbilar med poliser från alla håll och de brydde sig inte om hur de körde. Det märktes att alla blev ställda och skrämda, men ingen visste vad det var som hände just då, i alla fall inte där jag var.

Tänkte "nu kommer smäll nummer tre"

Anna Björklund fick veta vad som hänt av en man som kom in i en butik där hon handlade. Han sa att man skulle gå bort från attentatsplatsen – åt andra hållet.

– Då började jag gå tillbaka till vårt hotell, som låg på andra sidan en bro. Då kändes det obehagligt att gå över den, för man tänkte "nu kommer smäll nummer tre".

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista