Foto: Nick Näslund/Sveriges Radio.
Fotboll

Drygt 6 000 åskådare väntas till KFF-Elfsborg

2:20 min

Att bara drygt 4 200 åskådare kom till Kalmar FF:s hemmapremiär i fotbollsallvenskan gjorde att en bekymrad klubbledning snabbt drog igång flera aktiviteter för att locka mer publik till arenan. Till torsdagens möte med Elfsborg väntas mellan 6 000 och 7 000 åskådare.

Intresset för matcherna i maj mot AIK och Öster är betydligt större.

– Det är absolut bättre intresse för matchen mot Elfsborg än det var mot Häcken, det blir mellan 6 000 och 7 000 på torsdag skulle jag tro, säger Anders Bengtsson på KFF:s kansli.

Att bara 4 248 kom till KFF:s hemmapremiör mot Häcken fick många att sucka tungt, för så lite pubik har det inte varit på någon av KFF:s hemmapremiärer de senaste tio åren.

En bekymrad klubbledning drog igång flera publikaktiviteter. Klubbchef Svante Samuelsson spelade tillsammans med Henrik Rydström in en reklamfilm om att matchen mot Elfsborg skulle ses om en andra premiär:

– Filmen har fått stor uppmärksamhet, säger marknadsansvarige Per Rosenqvist till P4 Kalmar.

Viktig fråga

Till den andra hemmamatchen som spelas på torsdag ser biljettläget bättre ut:

– Vädret blir viktigt och blir det varmare och soligt så bestämmer sig många under onsdagen och torsdagen för att gå, säger Anders Bengtsson.

Att publikfrågan är viktig för klubbledningen märker Anders Bengtsson och hans kollegor vid biljettförsäljningen väl.

– Det vill man ha koll på från övervången.

Under maj väntar hemmamatcher mot både AIK och Öster vilket ser ut att locka storpublik till arenan:

– Till dom matcherna är redan fler biljetter sålda än till matchen mot Elfsborg och till derbyt mot Öster kan det defintivt bli minst 10 000.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista