Missing People har sin bas i Funkabo i samband med sökandet i Kalmar. Foto: Nick Näslund/Sverigtes Radio.
Kalmar län

Missing people och civilförsvaret håller hand

Föreningen Missing people, som bland annat arrangerar skallgångar när personer försvinner, börjar nu samarbeta med Civilförsvarsförbundet. Målet är att bli starkare och att på det sättet kunna hjälpa fler människor.

– Vi ska få en utveckling där vi tillsammans blir starkare och kan hjälpa fler människor, säger Peder Schillerström, ordförande i Missing People Sweden.

Och på Civilförsvarsförbundet är man också glada för samarbetet.

– Jag är övertygad om att samarbetet kommer att leda till att vi får fler engagerade människor i vardagen som tar ansvar och bidrar till tryggheten i samhället, säger Anders M. Johansson, generalsekreterare Civilförsvarsförbundet.

Samarbetet kommer se ut så att Civilförsvarsförbundet bland annat bistår med att organisera och stödja sambandscentraler, plus att de bistår med kapacitet för mat, dryck och transporter och dessutom med förvaring av materiel när de kan.

När sedan Civilförsvarsförbundets medlemmar går skallgång i framtiden kommer det att ske inom ramen för Missing People:s verksamhet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista