Foto: Nick Näslund/Sveriges Radio.
Västervik

Västervik förbereder sig för färjetrafik nästa sommar

Turistchefen: "Vi tittar på samarbeten"
1:33 min

I Västervik påbörjas nu på allvar arbetet med att förbereda sig för en färjetrafik till Gotland nästa sommar. Slutligt beslut från bolaget Gotlandsbåten ska komma i augusti - men redan nu är siktet inställt på att göra allt för att lyckas.

För att Västervik inte bara ska bli ett färjeläge, utan också ett ställe där turisterna stannar, så ska nu Västervik ta fram en strategi.

– Vi har precis börjat med det här arbetet och det kommer intensifieras ett tag nu framöver, säger turistchefen Stina Porsgaard.

P4 Kalmar: När måste ett besked komma för att ni och andra aktörer ska kunna stå beredda att ta emot det här nästa sommar, och se till att det blir lyckat?

– Jag har svårt att säga ett specifikt datum för det, för det är ju en process som pågår. I och med att vi har dialogen redan nu så börjar vi redan bli förberedda och tankarna sätter såklart igång redan nu på vad vi kan göra, hur vi kan utveckla det och vad vi kan ha för samarbeten med företagen på Gotland.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".