IKO värvar från Canada igen
Ishockey

Kanadensisk anfallstalang till IK Oskarshamn

Det nordamerikanska inslaget i IK Oskarshamn blir påtagligt nästa säsong för klubben har gjort klart med 25-årige anfallaren Francois Bouchard som blir fjärde kanadensaren i truppen så här långt.  

25-årige anfallaren Francois Bouchard beskrivs som en supertalang. Han kommer från Quebec och har skrivit på för ett år med Oskarshamn. Han blir därmed den fjärde kanadensiske spelaren hittills och den 19:e totalt i truppen.

- Bouchard är en skicklig ytterforward som har producerat bra i både juniorligan och i AHL, säger IKO:s sportchef Roger Jönsson. En kille som har varit nära NHL i många år nu men inte tagit sista klivet. En spelare som är i en bra ålder och som fortfarande vill och kan utvecklas. Han har haft 2 jobbiga säsonger där han bröt foten för två säsonger sen och sedan kom lockouten förra året.

- Han har bra meriter med bl a Calder Trophy (AHL-mästare) och poängligavinnare i QMJHL (Quebecs juniorliga, en av de tre stora juniorligorna i Kanada). Jag är mycket nöjd med att vi har fått hit Bouchard på ett 1-årskontrakt. Slutligen har vi fått mycket fina referenser från Washington Capitals organisation.

- I och med den här värvningen är det inte längre aktuellt med John Vigilante, avslutar Roger Jönsson.

- Det ska bli spännande att spela hockey i ett nytt land, säger Francois Bouchard på telefon från Kanada. Jag spelade visserligen J 18-VM i Sverige för några år sedan, men jag minns inte i vilka städer. Jag har hört från min agent att Allsvenskan är en bra liga och en bra språngbräda om man vill komma vidare till Elitserien.

- Jag tror att om jag själv och laget spelar bra så har man goda möjligheter att senare ta sig till Elitserien. Jag hoppas kunna hjälpa till offensivt och göra mycket poäng, det är väl därför jag blivit värvad till Oskarshamn. Jag har gjort mycket poäng i tidigare lag så jag hoppas kunna fortsätta med det.

- Jag känner inte de andra kanadensiska spelarna personligen men jag har bara hört bra saker om Alex Leavitt och Josh Soares. Jag spelade mot Soares i vintras i österrikiska ligan. Nu ser jag fram emot att komma till Oskarshamn i början av augusti och träffa mina nya lagkompisar, avslutar Francois Bouchard.

IKO har nu 19 spelare klara för kommande säsong. Återstår att värva 1 målvakt, 1 back och en center.

Spelare klara för IKO 2013/14

Oscar Engsund
Daniel Ljungqvist
Juha Uotila
Mattias Granlund
Victor Löfstedt
Morten H Poulsen
Victor Svensson
Linus Morin
Mikael Lidhammar
Russ Moyer
Victor Backman
Emil L Kristensen
Josh Soares
Alex Leavitt
Oskar Sehlstedt
Lukas Ericsson
Rasmus Djerf
Jonathan Johnson
Francois Bouchard
Arsi Piispanen
Michal Zajkowski
Fredrik Styrman

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".