Jens Edman vann igen på Solvalla.. Foto: Janne Rindstig SR
Bilsport

Jens Edman tyglade hästarna bäst på Solvalla

Jens Edman har fått en maximalt bra start på banracingsäsongen i V8 Thunder Cars som avgörs samtidigt som STCC. Han vann båda lördagens race på Solvalla och har vunnit samtliga fyra deltävlingar i år.  

Fyra lopp, fyra vinster och överlägsen ledning i V8 Thunder Cars är ett oslagbart facit undr 2013 för Jens Edman bördig från Ankarsrum.

Efter två premiärvinster för en månad sedan på ring Knutstorp blev det vinst med rygt 5 sekunder i första heatet och nästan 3 sekunder i det andra när andra deltävlingen avgjordes på Solvallas travbana.

Ovalen där hästarna nyligen gjorde upp i elitloppet har den här veckan gjorts om till banrcingbana och grus har förvandlats till asfalt. Massor av hästkrafter har under lördagen gjort upp om poäng i en handfull olika bilsportklasser. För Jens Edman blev det bästa möjliga facit.

Han var snabbast i kvalet och vann också första heatet före Andreas Ahlberg som var nästan 5.5 sekunder efter. I andra heatet var Edman nästan 3 sekunder före norrmannen Stein Fredric Akre.

I sammandraget toppar Edman på maximala 100 poäng medan Akre ligger tvåa med 50 poäng.

Nästa två deltävlingar körs i Göteborg om två veckor.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".