Rasmus Elm. Foto: Christine Olsson/Scanpix
Fotboll

Locket på om Elms magbesvär

Erik Hamrén tog upp det på sin presskonferens. Själv har Rasmus Elm dock ingen lust att prata om magproblemen, som hotade att stoppa honom från spel mot Österrike i fredags. Han tycker att "det får vara nog nu".

Erik Hamrén avslöjade dagen efter 1-2-förlusten att det in i det sista var osäkert om Rasmus Elm skulle kunna spela mot Österrike.

--Han har haft problem med sin mage en tid. Han har stått över någon match i sitt klubblag (CSKA Moskva) också. Så vi hade en diskussion på morgonen, Rasmus och jag, om han skulle spela över huvud taget, sade förbundskaptenen.

Och med det tycks det vara färdigpratat för den här gången.

Presschefen Niklas Bodell förklarar:

--Rasmus kommer inte att svara på några frågor om sin mage. Då lämnar vi direkt. Vi är färdigsnackade om det.

Elm själv fyller i:

--Jag tycker att det är helt ointressant för er att veta.

Någon fara för spel mot Färöarna på tisdag ska det dock - troligen - inte vara. Där vill Elm också gärna visa upp en annan sida av sig själv än i fredags.

--Det var svårt. När det är mycket insparkar och utsparkar, då kommer jag kanske inte till min rätt på bästa sätt. Jag är väl inte världens bästa duellspelare, även om jag tycker att jag har blivit bättre på det, säger han. -Men mot Färöarna får vi förhoppningsvis ha lite mer boll.

TT/P4 Kalmar

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".