Foto: Scanpix
Kalmar

Oväntat stort biljettintresse för EM-fotboll

Projektledare Johan Göransson är förvånad
3:38 min

Med mindre än en månad kvar tills Dam-EM i fotboll startar så har över 70 000 biljetter sålts och drygt 9 000 av dem till matcherna som skall spelas i Kalmar. Det är oväntat stort intresse och till mötet mellan Tyskland och Norge är hälften av alla tillgängliga biljetter redan sålda.

– Det är klart vi är lite förvånade för det finns ingen tradition att sälja biljetter till Dam-EM så tidigt säger Johan Göransson som är projektledare i Kalmar.

Intresset för det väntade toppmötet mellan Tyskland och Norge den 17 juli är störst men även övriga matcher säljer bra säger Johan Göransson.

Att just de närliggande länderna Tyskland, Norge och Holland skall spela och bo i Kalmar och Färjestaden gör att Johan Göransson räknar både med storpublik och många turister i området. Även från Island som är fjärde land i gruppen finns relativt stort intresse för EM.

– Över 100 islänningar har bokat boende i Kalmar och kommer bo här hela EM säger Johan Göransson.

Kring midsommar börjar centrala Kalmar pyntas för EM med flaggor, rondellutsmyckningar, reklam av olika slag och den fan zone som byggs vid Systraströmmen kommer kantas av palmer. Förhoppningen är att flera tusen åskådare skall ladda upp inför matcherna i fan zone och sedan ta en gratis buss till arenan.

– Vi skall ha välfyllda läktare, för ett europamästerskap i fotboll kommer inte tillbaka till Kalmar säger Johan Göransson

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".