Nicklas Wiberg. Foto: Scanpix
Friidrott

Nicklas Wiberg till Europacupen

Nu tävlar tiokamparen Nicklas Wiberg i landslagets färger igen. Friidrottaren från Öland är en av fyra mångkampare som är uttagen till att representera Sverige i Europacupen i Schweiz sista helgen i juni.

Det går bra för länets mångkampare. Nyligen gjorde ölänningen Marcus Nilsson fina resultat då han tävlade i USA, där han studerar. Och nu är det klart att Nicklas Wiberg, också från Öland, kniper en av Sveriges fyra biljetter för mångkampare till Europacupen i Schweiz helgen efter midsommar.

– Det känns jättebra, säger Nicklas Wiberg till P4 Kalmar, som i och med det här gör tiokampscomeback efter drygt tre år kantade av skador.

Två av de andra tre Europacupplatserna har gått till Rasmus Carlsson, KFUM Örebro, och Björn Barrefors, Hammarby IF, som just nu studerar i USA. Vem som får den fjärde och sista platsen är än så länge oklart.

Nicklas Wiberg har i nuläget det svenska rekordet i mångkamp utomhus på 8406 poäng, vilket han satte då han kom sjua vid VM i Berlin 2009.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".