Fidan Shehi och Denis Imshirovic. Foto: Sveriges Radio
Hultsfred

Ungdomar i Stålhagen känner sig svikna

Lars Rosander: "Viljan finns fortfarande"
1:46 min

Ungdomarna i stadsdelen Stålhagen i Hultsfred är besvikna på kommunalrådet Lars Rosander (C). Han lovade i höstas att kommunen skulle stödja de idéer ungdomarna hade för att göra Stålhagen mer attraktivt och kunna locka dit människor från resten av staden, men så fort det mediala intresset svalnade blev det också tyst från Rosander.

Fidan Shehi, som är en av ungdomarna i Stålhagen, är besviken.

– Man kände sig så lovad, de lovade en massa grejer, och man trodde direkt på vad de sa. Och den dagen hade vi hopp hela tiden att det skulle ske, om att vi inte skulle leva som vi gör nu, säger han.

Hårdast drabbat

När P4 Kalmar i november visade att Stålhagen är den stadsdel i hela Kalmar län som har drabbats hårdast av segregation de sista 20 åren så sade kommunalrådet Lars Rosander att man ville göra allt man kunde för att stödja initiativ från ungdomarna i Stålhagen - initiativ som skulle göra stadsdelen mer attraktiv.

Man hade till exempel förslag på att sätta upp en utomhusscen för musik och uppträden, lite liknande succén med Gula Grillen som bostadsbolaget i Nybro kommun har genomfört, och som har bidragt till att göra stadsdelen Kungshall mer lockande där.

Fick aldrig svar

Men när Denis Imshirovic har sökt kommunalrådet har han aldrig fått några svar på varför samarbetet tycks ha runnit ut i sanden, och nu har det gått ett halvår.

Kommunalrådet Lars Rosander (C) lovar nu att återuppta kontakten och fortsätta träffa ungdomarna för att diskutera vad som kan göras.

– Vi får samlas igen och diskutera kring de här frågorna, hur man går vidare efter det som redan har skett. Samtalet är ju det viktiga för alla parter, så att man kan tror på att viljan finns. För den finns ju fortfarande, säger han.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".