Så här såg det ut på Norra vägen i Kalmar under onsdagsförmiddagen. Foto: Peter Bressler/Sveriges Radio.
Kalmar/Öland

Över 90 husägare drabbades av översvämningarna

Onsdagens skyfall i Kalmar och på Öland har drabbat många fastighetsägare med vattenfyllda källare. Enligt flera försäkringsbolag som P4 Kalmar har varit i kontakt med började villaägare höra av sig under gårdagen och har fortsatt att höra av sig även under torsdagen. Tillsammans rör det sig om minst 90 hus som fått skador främst i sina källare.

Under gårdagen arbetade räddningstjänsten i Kalmar och på Öland med att assistera alla privata husägare i mån av tid. Enligt Kalmar kommun var räddningstjänsten nedringd av oroliga butiks- och husägare.

I dag har det kommunala bolaget Kalmar Vatten, som sköter vatten och avlopp, arbetat intensivt på flera platser i Kalmar i efterdyningarna efter gårdagens översvämningar.

Vattnet har runnit undan på de flesta håll, som vid Arreniusgatan i Kalmarområdet Oxhagen som var ett av de hårdast drabbade områdena under gårdagen.

Video: Se rörliga bilder från vattenkaoset i centrala Kalmar

Foto: Peter Bressler/Sveriges Radio.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".