Nuray Tzhavdarov har haft glädje av kontoret – och tänker även på pensionärer som nu blir utan servicen. Foto: Tove Zackrisson/Sveriges Radio
Borgholm

Servicekontoren i Borgholm och Vimmerby försvinner

Servicekontor i Borgholm läggs ner
1:10 min

Nu stänger servicekontoren i Borgholm och Vimmerby. Det är Försäkringskassans, Skatteverkets och Pensionsmyndighetens servicekontor som stänger och många får nu längre resväg för att få personlig service.  

De senaste månaderna har 13 servicekontor stängt och nu är det Vimmerby och Borgholms tur.

– Det som har varit avgörande när man bestämt sig för att stänga ner kontor är hur långt det blir att ta sig till nästa kontor och hur många besökande kontoret har haft. Borgholm har haft för få besökare och då är det Kalmar som man får åka till och det anser vi är en rimlig resväg, berättar Lars Altsäter som är regionchef på Skatteverket.

Att de som bor på Norra Öland nu kan få cirka tio mil till närmsta kontor för personlig service tycker Lars Altsäter är beklagligt.

P4 Kalmar träffade Nuray Tzhavdarov utanför servicekontorets lokaler i Borgholm. Han hade precis varit inne hos Arbetsförmedlingen i samma lokaler. Arbetsförmedlingen kommer däremot att vara kvar.

Nuray Tzhavdarov har själv haft glädje av att alla dessa myndigheter varit samlade under samma tak med cykelavstånd för honom. Men nu när servicekontoret ska lägga ner tänker han fram för allt på pensionärerna i Borgholm.

De 13 kontoren som stängt ner eller ska stänga i maj och juni är Eksjö, Lysekil, Kramfors, Mark/Kinna, Mjölby, Ulricehamn, Borgholm, Stenungsund, Sunne, Hallsberg, Ronneby, Skara och Vimmerby.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".