Isabellah Andersson svarade för ett suveränt lopp när Malkars Halvmara avgjordes i Kalmar. Foto: Ove Lernå
Friidrott

Suveränt lopp av Isabellah Andersson

Isabella Andersson "Ett jättebra lopp"
1:45 min

Isabellah Andersson svarade för ett suveränt lopp i Kalmars halvmara. 1.13.34 stannade klockan på trots en tuff motvind i loppets slutfas av de 21 kilometerna. Marathonstjärnan var helt överlägsen bland damerna. I herrklassen blev det kenyansk seger genom Launen Kwalia.

Isabellah Andersson var väldigt glad att hon fick chansen att springa loppet. Inte minst för den banan som Högbys Carl-Gustaf Nilsson fått ihop. Just bansträckning fick väldigt högt betyg av löparna. En flack och vacker bana var omdömet. Vinden gjorde dock att de riktiga rekordtiderna inte infann sig. Men bäste svensk, Anders Kleist från Akele i Mjölby var helnöjd.

- Jag satte personligt rekord på en halvmara och kom ner på 1.05, jublade han när han passerade mållinjen.
Vid sidan av Isabellah Anderssons insats så imponerade Launen Kwalia från Kenya och Mohamed Benhmarka från som gjorde upp om förstaplatsen.

Det hela slutade med en spuruppgörelse där alltså Kwalia var den starkaste för dagen.

Klockan stannade på suveräna 1.04. Bäste lokala löpare blev Tomas Olsson från Högby.

Nu väntar Victorialoppet på Öland om ett par veckor och det mesta talar för att vi får se Isabellah Andersson på startlinjen även då.

Reporter: Ove Lernå

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".