Darcy Ward vann direkt i GP-comebacken. Foto: Janne Rindstig SR
Speedway

Darcy Ward vann men Fredrik Lindgren till sjukhus

Dackarnas Darcy Ward vann sitt första GP i Köpenhamn på lördagskvällen men för lagkamraten Fredrik Lindgren slutade kvällen på sjukhus med befarad bruten överarm och Andreas Jonsson ådrog sig både  frakturer på skulderblad och revben.

Speedwayföraren Darcy Ward har haft en händelserik debutsäsong i GP. Efter semifinalplatser i de två inledande deltävlingarna kraschade han i Göteborg och spräckte ena skulderbladet.

Succé i comebacken

Målet har varit att bli hel till lördagens deltävling i Köpenhamn och det lyckades ha med. Det blev succé i comebacken med seger i så väl grundtävlingen som i semifinal och final.

Ward vann finalen före Matej Zagar och regerande mästaren Chris Holder medan Tomasz Gollob som visade gryende form blev fyra. Det var Wards första GP-seger i karriären.

Svenska motgångar

För svenskarna blev det nya tunga motgångar.

Fredrik Lindgren kvalificerade sig för semifinal men körde omkull i sista heatet av grundomgången och fick föras av banan i ambulans med befarad fraktur på ena överarnen.

För Andreas Jonsson slutade tävlingskvällen ännu tidigare efter kollision med Emil Sajfutdinov i första heatet. Även Andreas Jonsson fick föras till sjukhus.

Enligt uppgifter till aktuellspeedway.se skall röntgen på Köpenhamns sjukhus ha visat att Andreas Jonsson har frakturer på skulderbladet och revbenen. Skadorna bekräftats också av Ikaros Smedernas sportchef Jimmy Jansson.

Antonio Lindbäck hade en ny tung GP-kväll med 2 inkörda poäng.

Det var inte bara svenskarna som hade en tung kväll på Parken. Hemmanationen Danmark hade inte någon förare ens i semifinal. 

Sajfutdinov leder

I GP-sammandraget drygade Emil Sajfutdinov ut ledningen trots att han missade finalen genom att bli trea i ena semifinalen men totaltvåan Tai Woffinden blev fyra i samma semifinal.

Fredrik Lindgren är fortsatt bäste svensk och avancerade till tionde plats med sju poäng upp til Tomasz Gollob på åttonde plats.

Nästa deltävling körs i Terenzano den 3 augusti. 

Ställning GP speedway 2013

1) Tai Woffinden 134p
2) Emil Sajfutdinov 117p
3) Jaroslaw Hampel 112p
4 Nicki Pedersen 108p
5 Niels-Kristian Iversen 101p
6 Greg Hancock 98p
7 Matej Zagar 92p
8 Tomasz Gollob 89p
--------------------------
9 Chris Holder 82p
10 Darcy Ward 78p
11 Fredrik Lindgren 73p
12 Krzysztof Kasprzak 70p
13 Martin Vaculik 56p
14 Andreas Jonsson 49p
15 Antonio Lindbäck 42p

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".