Speedway

Dackarna föll i seriefinalen

Dackarnas Mikael Karlsson: "Har gubbar som ska ta mer poäng"
1:23 min

Serieledande Piraterna fortsätter att vara obesegrade hemma i Motala i årets elitserie i speedway. Under tisdagskvällen försökte Dackarna, men inte heller smålänningarna lyckades. Med en 5-1:a i det fjortonde heatet säkrade östgötarna segern, 47-43, och ryckte i toppen av tabellen. Dackarna tog dock bonuspoängen.

Det var en solig och fullsatt speedwayfest i Motala ikväll. Och det var även en väldigt jämn seriefinal som kördes nere på ovalen.

Varsin 5-1:a och fyra raka 3-3-lopp gav ställningen 21-21 efter sju heat. Då kom piratrycket. Med två 5-1:or gick Piraterna ifrån och ledde med 34-26 i paus efter det tionde heatet. Och i fjortonde heatet avgjorde sedan östgötarna genom att köra hem en 5-1:a.

Dackarnas Patryk Dudek var poängbäst i hela matchen med sina 14 inkörda poäng.

Dackarna vann vårmötet med 51-39 och tog därmed hem bonuspoängen.

Piraterna-Dackarna 47-43

Piraterna: Przemyslaw Pawlicki 12, Fredrik Engman 12, Greg Hancock 8, Jonas Davidsson 8, Chris Holder 7.

Dackarna: Patryk Dudek 14, Darcy Ward 11, Michael Jepsen Jensen 5, Simon Gustafsson 5, Mikkel Michelsen 4, Dennis Andersson 3, Joel Larsson.

Publik: 3 325.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".