Vimmerby

Blottare i Vimmerby misstänks ligga bakom flera fall

Polisen: "Han har gjort vissa medgivanden"
1:01 min

En blottare som härjat i Vimmerby kan vara fast. Polisen i Vimmerby har gripit en man i 30-årsåldern, som misstänks för minst två fall. Totalt har 13 anmälningar om blottare kommit in till polisen från Vimmerby i år. Mannen greps kort efter att han misstänks ha blottat sig för en kvinna som var ute och gick med hunden.

– Vi har haft ett flertal anmälningar om sexuellt ofredande, som vi rubricerar det som, berättar Lina Isaksson Funke som är informatör hos polisen i Kalmar län.

I går var en ung kvinna ute och gick med sin hund vid motionsspåret i Vimmerby. Då kom en man fram och blottade sig för henne och sprang därifrån. Privatpersoner ska ha tagit upp jakten på blottaren och polisen skickade dit patruller med hundar. 

– Vi fick mycket god hjälp av allmänheten – och en man kunde gripas, säger Lina Isaksson Funke.

Flera liknande fall

Den senaste anmälan dessförinnan gäller ett liknande fall. En kvinna som var ute med hunden blev utsatt för blottaren.

Polisen misstänker att den nu gripne mannen ligger bakom båda fallen – men det kan vara fler. Totalt har 13 anmälningar från Vimmerby om blottare kommit in till polisen under 2013.

– Han har gjort vissa medgivanden i de första förhören som vi har hållit med honom.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".