Kalmar

Kalmar Öland Airport kan få mindre offentligt stöd

Antalet passagerare som flyger från Kalmar Öland Airport kan blir avgörande för hur mycket offentligt stöd flygplatsen kommer få i framtiden. EU föreslår att stödet minskas för flygplatser som har över 200 000 passagerare per år. 2012 hade Kalmar Öland Airport drygt 170 000 resenärer. I den statistiken är inte den nya flyglinjen till Barcelona inräknad.

I förslaget som kommer från EU-kommisionen ska flygplatser som har mellan 200 000 och en miljon passagerare få minskat offentligt stöd. Förslaget ska göra det möjligt att även i framtiden finansiera flygplatser som har en passagerarvolym på upp till 200 000 passagerare per år med offentliga medel.

Passagerarstatistik från Kalmar Öland Airport visar att bolaget hade 170 000 resenärer under 2012. Men i den statistiken är inte den nya flyglinjen till Barcelona inräknad.


 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".