1 av 2
Nanne Bergstrand. Foto: Patric Söderström/Scanpix
2 av 2
Svante Samuelsson, Nanne Bergstrand och Anders Nyblom efter presskonferensen. Foto: Peter Bressler/Sveriges Radio
fotboll

Nanne Bergstrand slutar i Kalmar FF

2:53 min

Kalmar FF:s tränare Nanne Bergstrand gör sin sista säsong i föreningen. Efter totalt 13 säsonger i KFF så går Nanne vidare i sin tränarkarriär. Han kommer leda laget säsongen ut och Kalmar FF kommer nu påbörja rekryteringen av en ny tränare. 

Det var under en presskonferens på måndagen som Nanne Bergstrand berättade om sitt beslut att gå vidare:

– Det är ett beslut som vuxit fram de senaste åren. Jag har haft en dröm att komma till Champions league igen. Därför väljer jag att gå vidare, säger Nanne Bergstrand.

Nanne ska inte ha varit i kontakt med några andra klubbar än och säger att om det inte dyker upp några tränarjobb så får han göra någonting annat.

– En väldigt stor del av mitt hjärta tillhör Kalmar FF, säger Nanne och tillägger att man aldrig vet vad som händer i framtiden och med glimten i ögat säger han att han kanske dyker upp igen så småningom. 

Kalmar FF:s ordförande Anders Nyblom säger att Nanne hade varit ett starkt alternativ för framtiden om han inte velat flytta på sig. 

– Det Nanne gjort för Kalmar FF är fantastiskt. Han är en av de skickligaste tränarna vi har i det här landet, säger Nyblom. 

Kalmar FF ser nu ut att få leta efter både en ny huvudtränare och en assisterande tränare då det är sannolikt att Patrik Hansson bryter sitt kontrakt efter säsongen. 

Framgångsrika år i föreningen

57-årige Nanne Bergstrand har haft framgångsrika år i föreningen. Redan första året i föreningen, 1998, tog Nanne laget tillbaka till allsvenskan efter att föreningen flera år funnits i lägre divisioner. Under lagets följande säsong blev Nanne värvad av Helsingborgs IF och tränade sedan HIF under en och en halv säsong innan han fick gå.

Sedan återkomsten till föreningen 2003 så har Nanne gjort Kalmar FF till ett stabilt allsvenskt lag som firat stora framgångar. Juvelen i kronan är föreningens första SM-guld som togs 2008. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista