Västervik

Stort behov av livsmedelsbutik i Västervik

Nästa år kan en ny livsmedelsbutik flytta in mitt i centrala Västervik
0:22 min

De turister som lägger till i gästhamnen i Västervik får gå i tjugo minuter för att handla mat eftersom att det inte finns några livsmedelsbutiker i centrum. Men nästa år kan en ny livsmedelsbutik flytta in mitt i centrala Västervik i de lokaler som blir lediga när Åhléns flyttar ut, enligt fastighetsägarens språkrör Ken Strand.

När Hemköp slog igen butiken hösten 2012 försvann den sista livsmedelsbutiken i centrala Västervik. De butiker som finns kvar, Maxi, Coop- och Willys, ligger alla utanför centrala Västervik.

Och detta ställer till problem för de turister som lägger till i gästhamnen.

– Igår skulle vi handla lite matvaror och sånt. Då visade det sig att vi skulle få gå i tjugo minuter för att få handla. Det känns lite sådär, säger Björn Fagerlund, som lagt till med sin båt i gästhamnen.

Men den 30 september i år blir 1500 kvadratmeter butikslokaler och 250 parkeringsplatser lediga i mitt i centrala Västervik när Åhlens lägger ner verksamheten i staden och flyttar ut.

Och fastighetsägaren Norrthon & Ejvingssons språkrör Ken Strand tror att en ny livsmedelsbutik kan flytta in i lokalerna redan nästa år.

– Vi tycker att det finns ett gensvar från de livsmedelsbutiker där vi för en dialog, säger Ken Strand.

När räknar ni med att ni kan få en livsmedelsbutik i era lokaler?

– Brytpunkten 2014, kvartal ett, kvartal två, det är den målbild vi arbetar med just nu, säger Ken Strand.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".