Kalmar län

Tuff natt för polisen

Polisen har haft myckt att göra natten mellan fredag och lördag. Även om det inte varit några grövre brott i länet i natt. Polisen grep 14 stycken på Öland Roots för ringa narkotika brott, och fyra stycken för samma brott på Visfestivalen i Västervik.

Annars har det varit mycket fylla och ett par fall av misshandel, berättar polisen. Denna helgen är en av de tuffaste för polisen i Kalmar län. I våras så frågade kalmarpolisen därför om hjälp hos polisen i Kronoberg och Skåne och de fick positiv respons.

-Ett tiotal poliser från Kronberg och fem poliser från Skåne kommer å jobbar med oss, säger Klas Werner, operativ chef för polisen i Kalmar till tidningen Barometern.

Det som gör denna helgen så tuff för polisen är att det just nu är fotbolls-EM, VisFestivalen i Västervik och festivalen Öland Roots. Dessutom ska kronprinsessan Victoria firas.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".