1 av 4
Torsdagens vinnare Christoffer Ling med låten Slowburn. Foto: Linda Olsson/Sveriges Radio.
2 av 4
Duon The Mamas bjöd på balladen Livet är här och nu. Foto: Linda Olsson/Sveriges Radio.
3 av 4
Magnus Andersson framförde låten Jag vill inte lämna dig. Foto: Linda Olsson/Sveriges Radio.
4 av 4
Publiken på Larmtorget njuter av musiken och sommarvärmen. Foto: Linda Olsson/Sveriges Radio.
Svensktoppen nästa

Christoffer Ling tog den sjätte finalplatsen

Hör hela den sjätte deltävlingen här
23 min

I den sjätte deltävlingen i ordningen av sju blev torsdagens vinnare Christoffer Ling från Kalmar med låten Slowburn. Inför publik och jury på Larmtorget i Kalmar levererade Christoffer en modern poplåt med medryckande toner.

Under torsdagen tävlade också The Mamas från Färjestaden med låten Livet är här och nu och Magnus Andersson från Brömsebro med låten Jag vill inte lämna dig. Men det är Christoffer Ling som är vidare till länsfinalen den 25 juli.

--Det är första gången jag tävlar så här med en egen låt, jag var inte alls förbered på att gå vidare ikväll, säger Christoffer efter torsdagens vinst.

Låten, Slowburn, berättar Christoffer gjordes efter en utekväll på stadens gator. Kort stubin skulle bli titeln om man översatte den till engelska och med det menar Christoffer att han skulle stannat hemma istället för att festa.

--Låtens budskap tror jag passar i många situationer men framförallt handlar det om ett utanförskap, berättar Christoffer.

På tisdag nästa vecka hålls den sista deltävlingen, också kallad Andra chansen. Då får tre tävlande från tidigare deltävlingar chans till den sjunde och sista finalplatsen. Vilka dessa tre tävlande blir avgör en jury och kommer meddelas.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".