Speedway

Tre poäng till Vetlanda efter omkörningsheat

Piraternas Jonas Davidsson: "Tjuriga över att missa bonusen"
2:41 min

Vetlanda besegrade serieledande Piraterna i kvällens repris på fjolårets SM-final. Matchen slutade 52-38, vilket var samma siffror som Piraterna vann med i våras. Därmed blev det ett omkörningsheat om bonuspoängen, där Jaroslaw Hampel gick om Greg Hancock precis på mållinjen och gjorde så att samtliga tre poäng gick till Vetlanda.

Vetlanda öppnade upp bäst och i det sjunde heatet tog man sin och matchens andra 5-1:a för kvällen och skaffade sig därmed ett tiopoängsövertag med 26-16.

Vetlanda vann till slut med 52-38, samma siffror som i vårmötet då Piraterna vann. Därmed tvingades ett omkörningsheat fram för att avgöra bonuspoängen. Väl där vann Jaroslaw Hampel över Greg Hancock, varpå samtliga tre poäng gick till Vetlanda.

Vetlanda är kvar som sexa i tabellen och Piraterna leder fortfarande serien.

Vetlanda-Piraterna 52-38

Vetlanda: Jaroslaw Hampel 12, Bartosz Zmarzlik 10, Martin Vaculik 9, Janusz Kolodziej 7, David Ruud 6, Ricky Kling 4, Jacob Thorssell 4.

Piraterna: Greg Hancock 13, Matej Zagar 8, Jonas Davidsson 6, Przemyslaw Pawlicki 5, Fredrik Engman 5, Anton Rosén.

Publik: 3 702.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".