Foto: Scanpix Montage: Sveriges Radio

Spionen: Så blir semifinalen en fest

Tysklandsspionen Calle Barrling om hur Sverige ska vinna
3:14 min

Landslagsscouten Calle Barrling har haft det tyska landslaget under lupp en längre tid och har bra koll på svenska semifinalmotståndet. Radiosporten har pratat med tyskspionen inför matchen som listar tyskornas styrkor och svagheter.

Styrkor

  • Anfallsspelet; det är oerhört duktiga på att ta sig fram genom att kombinera spelet med ett och två tillslag.
  • Tillslag; hela laget har ett fantastiskt bra tillslag och de vänder ofta spelet med långa precisa passningar.
  • Fasta situationer; inget unikt för det här laget men man har Dzsenifer Marozsan som är väldigt duktig på just fasta situationer.

Svagheter

  • Försvarsspelet, där är de inte riktigt bra samarbetsmässigt, deras ytterbackar är inte så rutinerade.
  • Farten, de har inte så många snabba spelare och där igenom får de inga enkla djupledsalternativ utan får förlita sig på sina kombinationer.

Tysklands anfallare Célia Okoyino da Mbabi som byttes ut under kvartsfinalen  med en befarad lårskada kan komma att missa semifinalen mot Sverige. Da Mbabi har gjort två mål hittills i EM och missar hon matchen så är det ett stort avbräck för laget, menar Barrling, men också för Marozsan som då förlorar sin anfallskollega.

– Det skulle vara ett avbräck för laget så klart men framför allt för Marozsan. De där två samarbetar väldigt bra ihop och är oerhört goda vänner på plan. 

Joel Snickars
joel.snickars@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".