1 av 2
Hunden behöver också motionera. Foto: Lasse Ahnell/SR Gotland
2 av 2
Annie Weiss Björklund och Sandra Gauermann Hederstedt med sina hundar. Foto: Lasse Ahnell/SR Gotland
Gotland

Motionslopp för hundar

"Vi riktar in oss på alla som har hund"
1:53 min

Om du har en hund och gillar att motionera ska du ta dig till Gotland. I helgen kommer för första gången ett motionslopp med hund och människa tillsammans att genomföras på Gotland. Det är Annie Weiss Björklund och Sandra Gauermann Hederstedt som tillsammans driver ett motionsföretag där hundar och människor tillsammans går eller springer ett antal kilometer.

– Numera kan en ägare till en överviktig hund bli av med sitt djur då det enligt jordbruksverkets direktiv klassas som djurplågeri, säger Annie Weiss Björklund.

Anordnade motionslopp med hund finns sedan tidigare på flera håll i landet, och innebär i vanliga fall att man, tillsammans med sin hund, springer fem eller tio kilometer.

– Vi har valt att minska sträckan till tre kilometer då vi vill locka så många motionärer som möjligt, säger Sandra Gauermann Hederstedt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".