Miss Ellie and The Snapshots. Foto: Linda Olsson/Sveriges Radio.
1 av 2
Vinnarna Miss Ellie and The Snapshots ler åt vinsten. Foto: Linda Olsson/Sveriges Radio.
Finalisterna i Svensktoppen nästa. Foto: Linda Olsson/Sveriges Radio.
2 av 2
Kvällens finalister och programledare Lennart Palm samlade på scenen inför tävlingen. Foto: Linda Olsson/Sveriges Radio.
Svensktoppen nästa 2013

Ingen miss för Miss Ellie and The Snapshots

I länsfinalen av musiktävlingen Svensktoppen nästa 2013, där låtskrivare och artister i länet får chans att framföra egenskriven musik, gick vinsten på torsdagen till Miss Ellie and The Snapshots. De vann juryns och publikens röster med låten Sore feet.

Det var ett fullsatt Larmtorget i Kalmar som tog del av finalen av musiktävlingen på torsdagen. Sju bidrag tävlade om vinnarplatsen och chansen att få representera P4 Kalmar i riksfinalen i Göteborg i augusti.

I riksfinalen väljer en riksjury ut åtta bidrag som kommer få tävla om vinnartiteln och äran att få vara med i Melodifestivalen.

Det var ett överraskat Miss Ellie and The Snapshots som berättade om förväntningarna inför kvällen.

--Vi var inte alls beredda på att ta hem vinsten ikväll, konkurrensen var ju verkligen stenhård, säger gitarristen Hampus Frid.

Femmannabandet består av Ellinor Israelsson, Hampus Frid, Robert Jeansson, Johan Måhlgren och Sonny Carlsson som alltså gjorde en fullträff kvällen till ära.

Den 9 augusti får vi veta om Miss Ellie and The Snapshots lyckats ta sig vidare till slutfinalen på Liseberg den 25 augusti. Lyssna på programmet P4 Premiär!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".