Alkoholmätare. Foto: Anders Wiklund/Scanpix
Emmaboda

De stoppar rattfulla på Emmabodafestivalen

Oscar Gustavsson: "Oj jag trodde att jag var nykter"
0:54 min

Emmabodafestivalen tar slut på lördagen och MHF-ungdom finns på plats för att erbjuda frivilliga utandningstest. - Många tror att de är trötta efter många dagar på en fesival men i självaverket så har de fortfarande alkohol i kroppen, säger Oscar Gustavsson, projektledare för "Stoppa rattfylleriet".

Den som ska ta bilen hem från Emmabodafestivalen kan frivilligt och gratis blåsa i en alkoholmätare för att se om de verkligen ska köra hem. Det är projekt "Stoppa rattfylleriet" av MHF-ungdom som är på plats.

- Oj jag trodde att jag var nykter, säger Oscar Gustavsson, projektledare, är den vanligaste reaktionen.

-Till de som är på festivalen bör tänka efter hur mycjet de drack innan, är de osäkta gå å käka, ta en promenad, kom till oss och blås och är de reda så kan du köra hem, fortsätter Oscar Gustavsson.

Oscar Gustavsson hoppas på att kunna stoppa de som eventullt har druckit för mycket från att köra. På Öland Roots kunde de hindra tio personer som hade för mycket alkohol kvar i kroppen från att köra hem.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".