Bullerby Cup verkar ha vädergudarna med sig för ovädret vägrar ta sig in över Ceosvallen. Foto: Wirengård
VIMMERBY

Allt fler flicklag deltar i Bullerby Cup

0:55 min

Bullerby Cup tog idag slut, precis som dam EM. Att damfotbollen får mer uppmärksamhet bidrar också till att fler tjejer börjar spela fotboll, vilket verkligen märks av i Bullerby cup där många fler flicklag anmäler sig än tidigare.

För fyra år sedan startade tävlingarna för flickor som är 10 år, då var det få lag som deltog och framtiden var oviss för årskullen. Men i år var det hela 32 lag anmälda i åldersgruppen och intresset har växt enormt. Leif Carlsson som är cupgeneral menar på att man verkligen ser utveckligen och det ökade intresset för damfotbollen.

Lindsdals IF F12 vann hela cupen i sin årskull och där är det många av tjejerna som drömmer om landslagsspel och proffskontrakt utomlands. Laget har sett alla Sveriges matcher under EM och Kosovare Asllani från just Vimmerby är många av tjejernas idol tillsammans med Lotta Schelin. Håkan Eberhardsson som är tränare för laget berättar med glimten i ögat att tjejerna ofta pratar om damfotbollen och att herrarna nämns mest för att de är snygga.

I torsdags inleddes den 37:e upplagan av Bullerby Cup. Hela 200 lag med 3000 spelare i åldrarna 10-12 år, så väl killar som tjejer, deltog i tävlingarna vilket är det största antalet deltagande i turneringens historia.  Leif Carlsson säger att de inte sattsar på att vara störst och har inga planer på att utöka deltagarantalet mycket mer, utan fokuserar hellre på kvalité och att organisationen blir så bra som möjligt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista