Kalmar

Kidnappningsdrama visade sig vara svensexa

"Tre killar i rånarluvor kommer ut med en tjej"
0:52 min

Det misstänkta människorovet i Kalmar i helgen visade sig vara en svensexa. Polisen har fått detta bekräftat av de inblandade, som själva hörde av sig då de hörde talas om polisens misstankar via sociala medier.

En anmälan om misstänkt människorov, eller kidnappning som man säger i vardagligt tal, upprättades på söndagen efter att polisen fått in uppgifter om att tre män i rånarluvor hade fört iväg en kvinna i en bil i Kalmar dagen innan.

Det här hände på Skräddaretorpsvägen i området Djurängen, och polisen påbörjade en utredning.

I samband med utredningen bad polisen allmänheten att höra av sig med tips, och tack vare att informationen spred sig i sociala medier så kom det tillslut fram att det hela var menat som ett skämt. Kidnappningen var i själva verket en svensexa.

Polisen fick det hela bekräftat då de inblandade själva hörde av sig, vilket de gjorde efter att ha sett ett inlägg på mikrobloggen Twitter.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".