En grävling delade säng med en festivalbesökare på Korrö. Foto: Henrik Ekman/ Scanpix
Småland

Festivalbesökare sov med en grävling

3:12 min

När mannen som deltog i folmusiksfestivalen på Korrö i Småland skulle krypa in i sitt tält för att lägga sig så hade en grävling gått in och lagt sig tillrätta. Efter några försök att få ut grävlingen ur tältet gav mannen upp – och lade sig ner och sov skavfötters med sin ofrivillige nattgäst.

Magnus Gustafsson är vice vd i Musik i Syd som är huvudarrangör för festivalen, som arrangeras fyra mil utanför Växjö. Han berättar om en festival som äntligen blivit av i solsken och med ett bra publikstöd. Men det var en grävling som stod för den stora snackisen på festivalen.

– Det var en ledare i spelmanslaget Svärdsjö som satt upp sitt tält lite i utkanten av campingområdet, berättar Magnus Gustafsson.

"En liten bulle"

När mannen kom tillbaka till tältet för att lägga sig på morgonkvisten så upptäckte han en liten bulle i tältet. Han undersökte vad det var och såg att det var en grävling.

– Han försökte med alla medel att få ut den där grävlingen, men den vägrade att flytta på sig. Så det slutade med att han lade sig ner och sov där skavfötters bredvid grävlingen.

När förmiddagen kom hade grävlingen uppenbarligen fått den sömn den behövde för då sprang hen ut i godan ro.

Fick loppor

– Mannen gick sedan ner till festivalområdet och letade förtvivlat efter en dusch för han luktade rätt illa och hade fått loppor på sig, berättar Magnus Gustafsson vidare.

Många historier har Magnus Gustafsson hört och varit med om under Korrfestivalens alla år, men denna slår de flesta.

– Nästa år firar vi 30-års jubileum. Då ska vi ha en liten kavalkad av minnen. Och denna kommer definitivt att vara med.

P4 KRONOBERG PÅ SOCIALA MEDIER

Följ och diskutera våra nyheter på Twitter, Facebook, InstagramPinterest och Google Plus 


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista