Foto: Jessica Gow/Scanpix.
Torsås

Stora problem med tv-sändningen – i två år

Tv-reparatör: "De har haft rätt så stora problem"
1:33 min

Sedan två år tillbaka har många i södra Kalmar län och i Blekinge haft svårt att få in SVT på sina tv-apparater. Orsaken är en förändring av utsändningen av tv-programmen från Emmabodamasten. De drabbade hushållen kan tvingas skaffa ett parabolabonnemang för att själva komma runt problemet.

– Det är många som bor illa till ute i skogarna i östra Blekinge och lite norr ut i skogarna, de har haft rätt så stora problem med att få en vettig tv-signal, säger tv-reparatören Tore Isaksson som har märkt problemen.

Om man har en antenn och inte får in kanalerna – vad finns det då för lösning?

– Ja, det som återstår är i så fall att sätta upp en parabol och teckna ett abonnemang från något bolag som sänder på satellit.

Hur många har du besökt som har haft det här problemet?

– Det kan vara ett 30-tal, kanske.

Flera personer har hört av sig till P4 Kalmar efter att de har haft svårt att få in SVT 1 och SVT 2 och andra SVT-kanaler. De flesta bor kring länsgränsen i södra Kalmar län eller i Blekinge. 

Teracom: Går oftast att göra vissa förändringar

Ombyggnaden på masten i Emmaboda står det statliga bolaget Teracom för.

– Först av allt så beklagar jag om tittarna har problem med att ta emot marksänd tv, säger Lotta Darlin från Teracom.

– Oftast finns det en del man kan göra med sin utrustning. Man kan ta hjälp från vår kundtjänst som kan guida till vissa förändringar man kan göra.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".