Ironman är ett av de evenemang som lockar turister till Kalmar.Foto: Nick Näslund/Sveriges Radio
Kalmar

Kalmar fortsätter locka många turister

"Det har varit betydligt fler turister än förra året"
1:41 min

Besökarna har varit många i länet även i år, och anledningen till det tros vara alla evenemang som till exempel Dam-EM, Ironman, olika konserter och Kalmar stadsfest. Wiola Hägglöf, som är turistchef i Kalmar, är mycket nöjd än så länge.

– Det har varit fantastiskt mycket människor här och vi kan bara mäta hur mycket vi haft på turistbyrån när det gäller besökare än så länge. Och det har varit betydligt fler än förra året, säger turistchefen Wiola Hägglöf i Kalmar.

När P4 Kalmar ringde runt till de andra turistbyråerna i länet så har man märkt av en ökning av turister på gatorna i Oskarshamn, Västervik och Vimmerby. Och tack vare vädret så har båtturismen ökat på Öland. 

Men det är inte bara turistbyrån i Kalmar som har märkt av den ökande turismen - även hotellen har lagt märke till att de har fått mer besökare.

– Vi har verkligen haft fullt upp och det kommer mer, augusti har som sagt inte börjat än. Och Ironman, det är ju en jättestor händelse i stan. säger Carola Holm som är ekonomiansvarig på Slottshotellet i Kalmar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".